"…… Shen Fei, hail from Malaysia, will couple their invaluable local understanding with British design excellence to support our expanding and diverse portfolio in the country…."

Simon Bee, Global Design, Benoy, SLEEPER MAGAZINE

"Shen has designed more than 70 projects, ranging from furniture to 42-storey buildings. Shen also lectures in Architectural Design to over 2,000 students at local universities."

British Council, Malaysia

"该校的多元活动中心设计别具心思,整体布局以自然为主,为学生提供理想的学习和运动场地,此中心将有利于学校推行“以学生为中心,从活动中学习”的多元化教学策略,培养学生的多方面才华。
(translated) “The school's multi-activity center has a unique design. The overall layout is based on nature. It provides students with ideal learning and sports venues. This center will help the school implement a multi-teaching of "student-centric and learning from activities."

Steven Yow, Chairman of the Board of SMJK Poi Lam, Newspaper Extract

"Thank you for submitting on time…… your speed and commitment in delivering to meet deadline."

Joseph Tan, Managing Director of Chek Hup, PCCCI Treasurer

"As I always said you are amazing (team) in term of work and attitude…… always whenever we need something within short notice. Thank you again."

Kumar Kundan, Operation Manager, MBO Cinemas

FEI ARCHITECT | feiarchitect.com | +6 03 7733 1952 | [email protected]
SCHOOL
Poi Lam High School (SUWA), Ipoh

SCHOOL

Poi Lam High School (SUWA), Ipoh

Poi Lam (SUWA) is an independent school sitting between the neighbourhood of residential and industrial. A neighbourhood of middle aged family with children in high school, most of the parents fetch their children to school by car. With a growing student population of 1500, additional care to the security and safety of the students are made with efficient traffic flow design and clear circulation.

The large gateway is designed for 2 way 2 lane entry and exit, making a controlled yet faster circulation. One lane on each entry and exit are reserved for security check, while the external lane are for vehicle with entry pass. A raised up bump is made to allow student and wheelchair users to walk across the road without getting wet under any water ponding and splashes on the driveway. As the Chinese proverb goes, “前人栽树,后人乘凉”, “to enjoy the benefits of the hard work of one’s predecessors”, the road leading to the archway is flanked by trees planted since 1976, creating shades and hang out area for the students.

Careful planning of the route and a covered 1.2m walkway allow students awaiting by for their parents’ vehicles. By doing so, the traffic congestion within the school can be diluted to outside the school fence. With an estimated of 300 parent’s cars, the traffic flow can be discharged faster, along with creating a safer campus during peak hour.

Nearing to the archway, the road texture is made with paver block to create distinguishable tire noise when vehicle is passing by. Drivers are more aware of the tire noise as they are driving slower to the exit, whilst students are more aware of the tire noise of the imminent vehicle.

The overall color template of the paver, wall paint and archway matches of the school logo. With the school 5-star rating from the Education Ministry in 2014, the school is setting to improve the school facilities by creating a safer and more secured learning environment.

popup image popup image popup image popup image popup image popup image popup image popup image popup image popup image
NEXT
RESIDENTIAL
Petaling Jaya Terrace House